Csatorna kamerázás

Rendszeresen ledugul a csatornája? Ázik a fal, csatornaszag van? Ázik az alsó szomszéd? Nem tudja hova folyik a szennyvize?

A csatornakamerázás a vízvezeték szerelőknek, kéményseprőknek, csatorna tisztító szakembereknek a lehető legjobb találmány. Miért is?

Azért mert nem kell feleslegesen kibontani a falakat vagy felásni a kertet stb…

A csatornakamerázás egy modern eszköz a szakemberek kezében és olcsóbbá teszi a probléma megoldását. Mikor érdemes ezt a technikát használni? Akkor amikor folyamatosan visszatérnek a dugulások és nem akarunk minden hónapban duguláselhárítót hívni. Amikor átépült egy csatorna szakasz és biztosak akarunk lenni benne, hogy minden rendben van odalent. Amikor sok a fa és nem tudjuk, hogy a gyökerek benőtték-e a csatornarendszert ezzel megrongálva azt. Az eljárás gyors és azonnali. A kamera folyamatosan rögzíti amit lát a rendszerben és azt adathordozón vagy a felhőbe mentve azonnal meg is kaphatja tőlünk.

A kamerás csatorna vizsgálattal ezekre a problémákra adunk megoldást. A legkisebb, 32 mm-es csőtől egészen 180 mm-ig tudjuk vizsgálni a lefolyó, és esőcsatornákat, maximum 40 méteres hosszon. Fontos megemlíteni, hogy a csőkamerás vizsgálat csak a látható hibák feltárására alkalmas. Erősen szennyeződött, eldugult csőben a hiba nem látható. A kameráink jeladóval is rendelkeznek, így a cső nyomvonala, vagy a hibahely a nyomvonal keresővel pontosan megjelölhető a felszínen.

Csőkamerával az alábbi hibák tárhatók fel:

  • Szintezési hiba
  • Dugulás, lerakódás
  • Látható törések, beomlások
  • Tömítés kicsípődések